MediaWatch

Aller-topchef advarer mod politisk automatreaktion

Efter Se og Hør-sagen har regeringen lagt op til hårdere kurs over for medier, der krænker privatlivets fred. Topchef i Aller Media advarer mod stramninger baseret på en enkeltsag.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

Siden afsløringen af Se og Hør-sagen i foråret 2014 har medieetik og beskyttelsen af privatlivets fred været på den politiske dagsorden på Christiansborg.

Debatten udmønter sig til februar i konkrete lovforslag, når justitsminister Søren Pind (V) fremlægger "Respektpakke II" med tiltag, der bl.a. vil sætte en hårdere kurs over for medier, som krænker privatlivets fred eller bringer injurierende udsagn.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs