Papirbogen står stærkt hos forlagene

De danske læsere holder fast i papirbogen, årevis efter digitaliseringen af bøgerne gik i gang til forlagenes skræk og rædsel.
Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Foto: /ritzau/Thomas Borberg

En række store danske forlag siger samstemmende, at papirbogen har det overraskende godt, og at digitaliseringens overtagelse af bogmarkedet var overvurderet. Det skriver Politiken.

Der findes på nuværende tidspunkt ikke sammenlignelige tal for udviklingen af bogsalget i Danmark, men forlagene, som avisen har talt med, er enige om udviklingen.

"Nogen spåede for 15-20 år siden, at der ikke ville blive udgivet papirbøger efter 2012, men de dystre forudsigelser har jo slet ikke holdt stik," siger Johannes Riis, litterær direktør i Gyldendal, til Politiken.

Han får opbakning fra Politikens Forlag, der kan konstatere, at både oplag og salg af papirbøger har holdt sig på et stabilt niveau de senere år. Faktisk har det været nemmere at holde budgetterne for papirbøgerne i forhold til e-bøgerne, lyder det. Også hos Lindhardt og Ringhof er forlagets salg af papirbøger, som det plejer at være.

Tendensen strækker sig desuden ud over de danske grænser. Nye tal fra den amerikanske forlæggerforening, AAP, viser, at papirbogen har været i decideret fremgang på det amerikanske marked det seneste år, mens salget af e-bøger er faldet. Ifølge AAP er salget af papirbøger i hardback vokset med 8,3 pct. fra 2014 til 2015, skriver Politiken.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også