MediaWatch

Werge: Det er en ekstraordinær sag

Anklagerens krav om fængselsstraf understreger Se og Hør-sagens alvor, mener formanden for Dansk Journalistforbund.

Foto: Flemming Leitorp

Onsdag blev anklageskriftet i Se og Hør-sagen offentliggjort, hvor det stod klart, at anklagemyndigheden kræver fængselsstraf til alle otte tiltalte i sagen. Ifølge Københavns Vestegns Politi har der været tale om en efterforskning af historisk omfang, hvilket har ført til tiltale for paragraffer i straffeloven, der sjældent bruges.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, mener, at anklagerens krav om fængselsstraf understreger sagens alvor. Det skriver Berlingske.

"Den her sag er helt ekstraordinær i dansk journalistik. Alle er jo af den opfattelse - herunder også os - at Se og Hør-sagen er helt uden for skiven og uden fortilfælde. Jeg går ud fra, at det nærmest er en sag, som studerende på journalistuddannelserne bliver undervist i," siger han til avisen.

Hvor lange fængselsstraffe, anklageren stræber efter, står der intet om i anklageskriftet.

Både Aller Media og to journalister har meldt ud, at de vil erkende sig skyldige i sagen. Det er den tidligere nyhedschef Lise Bondesen, der nu er chefredaktør på Avisen.dk, og den tidligere redaktionssekretær Kim Bretov. De risikerer fængsel, mens Aller står til en bøde.

Til gengæld nægter blandt andre den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup og den såkaldte tys-tys-kilde, der leverede informationer om mange kendte, sig skyldige i at have overtrådt straffeloven.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs