MediaWatch

Werge: Det er en ekstraordinær sag

Anklagerens krav om fængselsstraf understreger Se og Hør-sagens alvor, mener formanden for Dansk Journalistforbund.

Foto: Flemming Leitorp

Onsdag blev anklageskriftet i Se og Hør-sagen offentliggjort, hvor det stod klart, at anklagemyndigheden kræver fængselsstraf til alle otte tiltalte i sagen. Ifølge Københavns Vestegns Politi har der været tale om en efterforskning af historisk omfang, hvilket har ført til tiltale for paragraffer i straffeloven, der sjældent bruges.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, mener, at anklagerens krav om fængselsstraf understreger sagens alvor. Det skriver Berlingske.

"Den her sag er helt ekstraordinær i dansk journalistik. Alle er jo af den opfattelse - herunder også os - at Se og Hør-sagen er helt uden for skiven og uden fortilfælde. Jeg går ud fra, at det nærmest er en sag, som studerende på journalistuddannelserne bliver undervist i," siger han til avisen.

Hvor lange fængselsstraffe, anklageren stræber efter, står der intet om i anklageskriftet.

Både Aller Media og to journalister har meldt ud, at de vil erkende sig skyldige i sagen. Det er den tidligere nyhedschef Lise Bondesen, der nu er chefredaktør på Avisen.dk, og den tidligere redaktionssekretær Kim Bretov. De risikerer fængsel, mens Aller står til en bøde.

Til gengæld nægter blandt andre den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup og den såkaldte tys-tys-kilde, der leverede informationer om mange kendte, sig skyldige i at have overtrådt straffeloven.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs