MediaWatch

It-kilde i Se og Hør-sag nægter sig skyldig

Den såkaldte tys tys-kilde er blandt de tiltalte i Se og Hør-sagen. Kilden har ikke begået noget strafbart, mener hans forsvarsadvokat.

Københavns Vestegns Politi tiltalte tidligere i dag otte personer for deres medvirken i Se og Hør-sagen, hvor ugebladet angiveligt skulle have betalt en medarbejder hos PBS/IBM for at skaffe sig uberettiget adgang til kreditkortoplysninger.

It-medarbejderen, der er også er kendt som tys tys-kilden, er blandt de tiltalte i sagen, bekræfter vedkommendes forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen over for Finans. Han fastslår samtidig, at hans klient nægter sig skyldig i tiltalen.

»Han vil jo ikke benægte, at han har videregivet oplysninger. Men han har ikke hacket sin arbejdsplads og har desuden ikke været underlagt tavshedspligt, så efter vores mening er der intet strafbart i hans handlinger,« siger Michael Juul Eriksen til Finans.

Spørgsmålet om it-medarbejderens tavshedspligt er ifølge forsvarsadvokaten et springende punkt i hele sagen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs