MediaWatch

15 redaktionelle stillinger nedlægges i Politikens Lokalaviser

15 af de 40 stillinger, der skal nedlægges i Politikens Lokalaviser, er redaktionelle. En del er fundet ved ubesatte stillinger, der ikke genopslås, og nye stillinger, der opslås internt.

I forrige uge kom det frem, at Politikens Lokalaviser skal skære 40 stillinger. 15 af dem er redaktionelle stillinger, skriver Journalisten.

Stedfortrædende tillidsmand Jens Berg Thomsen siger til Journalisten, at tallet blev udmeldt i går efter fem-seks timer lange forhandlinger med ledelsen. Håbet er, at de 15 stillinger så vidt muligt kan findes, uden det bliver nødvendigt at fyre redaktionelle medarbejdere.

"Tre vakante stillinger genbesættes ikke. Tre nye stillinger, når ledelsen udvider redaktionssekretariatet, slås op internt. Så er vi nede på ni stillinger, der skal nedlægges," siger Jens Berg Thomsen til Journalisten.

Han fortæller, at de resterende stillinger skal løses med frivillige fratrædelser, og at medarbejderne holder møde onsdag og torsdag.

Spareplanen hos Politikens Lokalaviser betyder også, at seks chefer fratræder. Planen er sat i verden for at forbedre lokalavisernes indtjening både på kort og lang sigt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs