MediaWatch

15 redaktionelle stillinger nedlægges i Politikens Lokalaviser

15 af de 40 stillinger, der skal nedlægges i Politikens Lokalaviser, er redaktionelle. En del er fundet ved ubesatte stillinger, der ikke genopslås, og nye stillinger, der opslås internt.

I forrige uge kom det frem, at Politikens Lokalaviser skal skære 40 stillinger. 15 af dem er redaktionelle stillinger, skriver Journalisten.

Stedfortrædende tillidsmand Jens Berg Thomsen siger til Journalisten, at tallet blev udmeldt i går efter fem-seks timer lange forhandlinger med ledelsen. Håbet er, at de 15 stillinger så vidt muligt kan findes, uden det bliver nødvendigt at fyre redaktionelle medarbejdere.

"Tre vakante stillinger genbesættes ikke. Tre nye stillinger, når ledelsen udvider redaktionssekretariatet, slås op internt. Så er vi nede på ni stillinger, der skal nedlægges," siger Jens Berg Thomsen til Journalisten.

Han fortæller, at de resterende stillinger skal løses med frivillige fratrædelser, og at medarbejderne holder møde onsdag og torsdag.

Spareplanen hos Politikens Lokalaviser betyder også, at seks chefer fratræder. Planen er sat i verden for at forbedre lokalavisernes indtjening både på kort og lang sigt.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs