MediaWatch

Aller nedskriver over 200 mio. på svensk magasinudgiver

Køb af svensk magasinudgiver har kostet Aller Media dyrt. Ifølge regnskab er nedskrivingen næsten dobbelt så stor som tidligere udmeldt.

Aller Medias nedskrivning på det svenske magasinforlag Frida Forlag er dobbelt så stor, som Aller Media tidligere har meddelt. Det skriver Dagens Media.

Den svenske del af magasinkoncernen har tidligere oplyst, at den har foretaget en nedskrivning af goodwill relateret til Frida Forlag på 124 mio. svenske kr., svarende til 100 mio. kr.. Men regnskabet, som nu er blevet offentliggjort i sin fulde form, afslører, at nedskrivningen er næsten dobbelt så stor. Regnskabsposten "nedskrivning af aktier" lander således på 212 mio. svenske kr. Aller skriver, at posten "refererer til nedskrivning af aktierne i Frida Forlag AB, baseret på værdiprøvning".

Aller Medias kommunikationschef Kristina Hagbard bekræfter i en mail til Dagens Media, at den totale nedskrivning på Frida Forlag er 212 mio. svenske kr.

"Forskellen mellem nedskrivningen, som gøres i moderselskabet på 212 mio. svenske kr., vedrørende aktier, og den, som gøres i koncernen på 124 mio. (svenske, red.) kr. relateret til goodwill, kan helt og holdent forklares af de tidligere afskrivninger på 94 mio. svenske kr., som gøres i koncernregnskabet, men ikke i det enkelte selskabs regnskab," skriver Kristina Hagbard til Dagens Media.

Aller Media betalte samlet 300 mio. svenske kr. for Frida Forlag over to omgange i 2008 og i sommeren 2015.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs