MediaWatch

Ude og Hjemme vinder over DR i Bagedyst-sag

DR taber sag mod Aller-magasinet om gratis-tillæg om populært bageprogram. DR tager dommen til efterretning, siger jurachef.

Foto: Sanne Christophersen/DR

Ude og Hjemme trækker sig sejrrigt ud af et retligt opgør mod DR i en sag om et tillæg til magasinet om DR-programmet "Den store bagedyst", skriver Ekstra Bladet.

DR havde hevet Ude og Hjemme i retten, fordi DR mente, at ugebladets tillæg om programmet udnyttede programmet og dets brand. Derfor krævede DR 80.000 kr. af Ude og Hjemme.

Men det krav blev blankt afvist i Sø- og Handelsretten, hvor sagen i dag blev afgjort.

"Ude og Hjemme ved chefredaktør Kaj Elgaard frifindes. Danmarks Radio skal inden 14 dage betale sagsomkostningerne på 25.000 kr. til Ude og Hjemme," sagde dommeren i Sø- og Handelsretten ifølge Ekstra Bladet.

Dommen vækker glæde hos Ude og Hjemmes chefredaktør, Kaj Elgaard. Han mener, at dommen er principiel for den trykte presse, fordi den giver medier ret til gengive navne på udsendelser, uanset om DR mener, at der er tale om varemærker.

I DR siger jurachef Peter Skov, at DR tager dommen til efterretning.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs