MediaWatch

DR og ugeblad er endt i retten i Bagedyst-sag

DR kræver 80.000 kr. af Aller-ugeblad for et tillæg fra 2014 om "Den store bagedyst".

Sanne Christophersen/DR
Foto: Sanne Christophersen/DR

DR og Ude og Hjemme er havnet i et retsligt opgør om 80.000 kr., skriver Ekstra Bladet.

Sagen handler om et tillæg, som ugebladet, der udgives af Aller Media, udgav i 2014 sammen med ugebladet. Det var et tillæg, som handlede om DR-programmet "Den store bagedyst". Og DR mener, at Ude og Hjemme med tillægget udnyttede programmet og dets brand.

"Det er den måde, Ude & Hjemme har gjort det på: De har lagt deres tillæg om "Den store bagedyst" uden om deres ugeblad. Forsiden af deres ugeblad er dækket af det. Det er en kommerciel udnyttelse," siger Peter Skov, jurachef hos DR Jura, til Ekstra Bladet.

Ude og Hjemmes chefredaktør, Kaj Elgaard, mener ikke, at der er noget at komme efter i sagen, som kører ved Sø- og Handelsretten.

"Hvis vi bliver dømt i Sø- og Handelsretten, så opstår der en meget mærkværdig situation, nemlig den, at public service-institutionen DR med juraen i hånden frit kan forhindre private mediers offentlige udbredelse af informationer om public service-udsendelser," siger Kaj Elgaard til Ekstra Bladet.

Ifølge avisen falder der dom i sagen 18. marts.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere