MediaWatch

Flere Aller-magasiner rammes af nedskæringer

Samme dag som Aller lukker Kig Ind, beslutter medievirksomheden at skære stillinger på yderligere to udgivelser. En tredje redaktion kan blive berørt af afskedigelser.

Fire Aller-medarbejdere mister jobbet efter nedskæringer på udgivelserne Femina og Vi Unge. Det skriver Journalisten.

Det drejer sig om en art director på Vi Unge samt en journalist, en art director og en stylist hos Femina. Begge udgivelser har været ramt af oplagsnedgang de seneste år.

"Det er super ærgerligt og trist at sige farvel til gode kolleger, som man har arbejdet sammen med i mange år. Det er desværre endnu et eksempel på en branche, som er i krise med vigende oplagstal. Det er ikke sjovt," siger tillidsrepræsentant hos Aller, Jesper Bjerg, til Journalisten.

Samtidig er fem medarbejdere på Royalista.com, som er et site om royalt stof på engelsk, blevet opsagt. Sitet er sat til salg, og der arbejdes på at finde en køber, som i princippet godt kan overtage de fem ansatte på redaktionen. De opsagte medarbejdere ved derfor ikke, om de er købt eller solgt.

Meldingen kommer samme dag, som Aller har meldt ud, at ugebladet Kig Ind lukker. Sidste udgivelse er i morgen. Samtidig flytter Se og Hør udgivelsesdag fra torsdag til onsdag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs