MediaWatch

Bonnier skærer ned i Norge

Op mod 15 journalister skal skæres fra i Bonnier i Norge, som fremover skal trække på indhold fra Danmark.

Det svenske mediehus Bonnier Media svinger sparekniven i Norge og afskediger mellem syv og femten journalister, skriver NRK.

"Nedskæringerne skyldes et fald i bladsalg og annonceindtægter," siger forlagsdirektør Gry Bjørhovde i Bonnier Media til NRK.

Nedskæringerne er en del af en større spareproces, som pålægger den norske del af forretningen at reducere omkostningerne med ti mio. norske kroner.

Skal trække på Danmark

I Norge udgiver Bonnier i dag bla. Bo Bedre, Tara og Costume. Der er ikke lagt op til at lukke magasiner, men i stedet skal de norske magasiner fremover trække mere på indhold fra Bonniers magasiner i Danmark, siger Gry Bjørhovde.

Alligevel er tillidsrepræsentant i forlaget, Siri Høstmælingen, bekymret.

"Dette er meget drastisk. I værste fald skærer de næste halvdelen af de redaktionelt ansatte. Dette er den største nedbemanding i selskabets historie i Norge," siger Siri Høstmælingen til NRK.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs