MediaWatch

Ugebrev: North Media er interessant for langsigtede investorer

Medieselskabet har en værdi, der gør aktien til en interessant mulighed for langsitgtede investorer, vurderer Økonomisk Ugebrev.

Med North Medias udmeldte forventninger om utilfredsstillende resultater til både 2015 og 2016 har man på forhånd taget brodden ud af den kritik, som ellers ville være naturlig, når både omsætning og indtjening efter 1. halvår er lavere end i samme periode i fjor.

Det vurderer Økonomisk Ugebrev Formue og vurderer, at for den langsigtede investor er North Media en interessant investeringsmulighed uden nævneværdig risiko ved den aktuelle aktiekurs.

Fredag lukkede North Media-aktien i 14,90 kr.

Et interessant punkt for potentielle investorer er det forhold, at selskabet er bundsolidt.

North Media har et nettorentebærende indestående på 74,4 mio. kr. En en likvid beholdning på 56,8 mio. kr. ultimo juni og værdipapirer til en værdi af 195,4 mio. kr.

"På trods af de negative forventninger til udviklingen i omsætning og indtjening er selskabet sandsynligvis, og altså ikke på nogen måde presset på eksistensen," konkluderer ugebrevet.

Ingen grund til at tvivle på uviklingen

Ifølge ugebrevet gør det stærke økonomiske grundlag North Media til en noget anderledes turn around-case, end normalt.

"I halvårsregnskabet 2015 konstateres det, at de planlagte aktiviteter og strategiske mål for 1. halvår er opnået som forventet. Eftersom man samtidig fastholder forventningerne om en positiv indtjening i 2017 er der foreløbig ikke grundlag for at tvivle på selskabets planer," konstaterer ugebrevet, men erkender, der altid indregnes en vis rabat i aktiekursen på grund af usikkerhed om fremtiden.

"Men eftersom North Media p.t. handles til en Kurs/Indre værdi på 0,54 er denne usikkerhed i høj grad allerede indregnet. Så lav en værdiansættelse forekommer normalt kun ved selskaber, hvor der er tvivl om deres overlevelse," anfører ugebrevet og tillægger:

"Investorernes reaktion på halvårsregnskabet har været neutral, og kursen ser ud til at have nået bunden i intervallet 14-15 kr."

Derfor bliver konklusionen:

"For den langsigtede investor er North Media en interessant investeringsmulighed uden nævneværdig risiko ved den aktuelle aktiekurs."

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs