Ekko bringer profet-karikaturer i tema om forbudte billeder

Et større tema i den nye udgave af Filmmagasinet Ekko er bl.a. illustreret med Kurt Westergaards og Lars Wilks kontroversielle Muhammed-tegninger.

Når Filmmagasinet Ekko i morgen kommer på gaden med et 28 sider stort tema om "Forbudte billeder" er der også to kontroversielle profet-tegninger blandt illustrationerne, skriver journalisten.dk.

Magasinet bringer både Kurt Westergaards tegning fra Jyllands-Postens ti år gamle karikaturprojekt af Muhammed med en bombe i turbanen samt den svenske tegner Lars Vilks stregtegning af Muhammed som "rundkørselhund".

Begge indgår som mindre illustrationer til to forskellige artikler i temaet, dels forfatteren Carsten Jensens kritiske kommentar "En bombe i hovedet" om JP's karikaturprojekt og Westergaards tegning, dels en artikel om "Den farlige satire".

Det er få dage siden, diskussionen om brugen af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger senest bølgede. I sidste uge forbød foreninegn Danske Bladtegnere DR at bruge tegningerne uden at have indhentet tilladelse fra tegnerne først.

Bladtegnere lægger bånd på DR efter Adam Holm-sag

Debatten om Lars Vilks tegning blev genoplivet i forbindelse med skudattentatet ved Krudttønden på Østerbro i februar, hvor Lars Vilks deltog i en debat om ytringsfrihed og menes at have været målet for gerningsmanden.

I den forbindelse valgte dagbladet Information at genoptrykke hans Muhammed-tegning som illustration til en artikel om tegningens oprindelse.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Photo: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter