MediaWatch

Ekko bringer profet-karikaturer i tema om forbudte billeder

Et større tema i den nye udgave af Filmmagasinet Ekko er bl.a. illustreret med Kurt Westergaards og Lars Wilks kontroversielle Muhammed-tegninger.

Når Filmmagasinet Ekko i morgen kommer på gaden med et 28 sider stort tema om "Forbudte billeder" er der også to kontroversielle profet-tegninger blandt illustrationerne, skriver journalisten.dk.

Magasinet bringer både Kurt Westergaards tegning fra Jyllands-Postens ti år gamle karikaturprojekt af Muhammed med en bombe i turbanen samt den svenske tegner Lars Vilks stregtegning af Muhammed som "rundkørselhund".

Begge indgår som mindre illustrationer til to forskellige artikler i temaet, dels forfatteren Carsten Jensens kritiske kommentar "En bombe i hovedet" om JP's karikaturprojekt og Westergaards tegning, dels en artikel om "Den farlige satire".

Det er få dage siden, diskussionen om brugen af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger senest bølgede. I sidste uge forbød foreninegn Danske Bladtegnere DR at bruge tegningerne uden at have indhentet tilladelse fra tegnerne først.

Bladtegnere lægger bånd på DR efter Adam Holm-sag

Debatten om Lars Vilks tegning blev genoplivet i forbindelse med skudattentatet ved Krudttønden på Østerbro i februar, hvor Lars Vilks deltog i en debat om ytringsfrihed og menes at have været målet for gerningsmanden.

I den forbindelse valgte dagbladet Information at genoptrykke hans Muhammed-tegning som illustration til en artikel om tegningens oprindelse.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs