MediaWatch

Adam Holm kritiserer hegn om Muhammedtegninger

Det er et svigt over for moderate muslimer, når Danske Bladtegnere vil kontrollere visningen af Jyllands-Postens profettegninger, mener Deadline-vært Adam Holm.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Det er ærgerligt og fortænkt, at DR's mulighed for at vise Muhammedtegningerne, der blev trykt i Jyllands-Posten i 2005, begrænses yderligere. Det mener vært på DR2 Deadline Adam Holm, skriver dr.dk.

I går fik meddelte Danske Bladtegnere, at DR fremover skal bede tegnerne bag karikaturerne om tilladelse, hvis mediet vil vise en af tegningerne i forbindelse med nye programmer eller genudsendelser.

Bladtegnere lægger bånd på DR efter Adam Holm-sag

Bladtegnernes skridt er bl.a. udløst af den debat om DR's brug af Muhammedtegningerne, der var i januar efter terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo. Her viste Adam Holm kort tegningerne i Deadline i forbindelse med et interview med Jyllands-Postens udlandsredaktør Flemming Rose.

Indgår i fælles bevidsthed

Ifølge bladtegnernes formand, Lars Refn, havde det karakter af en provokation, men den udlægning tager Adam Holm selv afstand fra.

"I det konkrete interview med Flemming Rose viste jeg tegningerne som udtryk for en journalistisk relevans, ikke som en bevidst provokation over for Deadlines muslimske seere. Tegningerne indgår i en fælles bevidsthed, og i min optik er det et knæfald af rang at ville kontrollere visningen af dem. Det er et svigt over for de mange moderate muslimer både her i Vesten og i Mellemøsten, som er konfronteret med presset fra islamisterne," siger han til DR.

DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, har til gengæld "fuld forståelse" for bladtegnernes beslutning, der ligestiller DR med andre medier, der også skal spørge om tilladelse, før de kan bringe tegningerne. DR har en særaftale med Copydan, der har betydet, at DR har kunnet vise tegningerne mere frit.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs