Kendissers krav mod Se og Hør trækker ud

Sagerne mod Se og Hør, der kan koste Aller større erstatningskrav fra bla. komikeren Casper Christensen og skuespilleren Mads Mikkelsen, afventer fortsat politiets efterforskning, der trækker ud.
Casper Christensen er angiveligt på den liste over kendte, som har fået deres kreditkort overvåget af en person, som er blevet betalt af ugebladet Se og Hør. | Foto: Klavs Bo Christensen/Polfoto/Arkiv
Casper Christensen er angiveligt på den liste over kendte, som har fået deres kreditkort overvåget af en person, som er blevet betalt af ugebladet Se og Hør. | Foto: Klavs Bo Christensen/Polfoto/Arkiv

Næsten et år efter, at Se og Hør-sagen brød ud og en række kendte danskere politianmeldte og varslede søgsmål mod Se og Hør, er sagerne stadig på krybe-stadiet.

Kendisserne og deres advokater afventer politiets efterforskning i sagen, og den er trukket i langdrag på grund af en retsstrid med Se og Hørs ejer, magasinhuset Aller, om adgang til materiale i sagen, som politiet har beslaglagt hos Aller. Først i januar fik politiet Højesterets ord for, at de kunne gå om bord i materialet.

"Sagerne koger stadig. Men vi vil gerne afvente og vurdere politiets gennemgang af det beslaglagte materiale. Når det ligger klart, har vi bedre indsigt i omfanget af den ulovlige overvågning,” siger advokat Brian Werner Larsen fra Lex Advokater.

Han repræsenterer bl.a. komikeren Casper Christensen, skuespillerne Mads Mikkelsen og Iben Hjejle, tidligere TV 2-vært Pelle Hvenegaard, eksmodellen Rigmor Zobel og hendes mand, Jesper Ravn. Klientlisten tæller flere endnu, men flere ønsker ikke at stå frem med navn på nuværende tidspunkt.

Følger efterforskning tæt

Samme melding lyder fra sangerinden Lene Nystrøms advokat.

"Vi afventer politiets konklusioner, og vil så bede om at få indsigt i sagens akter for at vurdere, hvordan vi skal forholde os. Vi følger sagen tæt," siger advokat John Christian Elden fra Advokatfirmaet Elden.

Janni Spies og datter Michala Kjær har også luftet muligheden for søgsmål mod Se og Hør, hvis det viser sig, at den påståede overvågning af dem holder stik. Deres advokat John Korsø Jensen fra Mazanti-Andersen Korsø Jensen ønsker dog ikke at kommentere sagen.

Aller har svaret kendte

Fra Allers side vil man ikke kommentere de mulige erstatningskrav eller en eventuel størrelse på dem, men bekræfter, at en række personer henvendte sig, da sagen brød ud i slutningen af april sidste år.

"Det er korrekt, at vi da sagen kom frem fik forskellige henvendelser, som vi besvarede," siger Allers advokat, Martin Dahl Pedersen, advokat og partner i Kromann Reumert.

Han oplyser, at Aller ikke har modtaget stævninger, og at der intet nyt er i forhold til henvendelserne.

Efterforskning er i "højt gear"

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi til, hvornår politiet forventer at være færdige med at gennemgå det beslaglagte materiale.

Senest sagde politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Jyllands-Posten, at politiet har fuld fokus på, at efterforskningen "er i et højt gear". Han fortalte, at fennemgangen af de beslagte mails og sms'er fra Allerkoncernen foregår via sikre computere i et sikret rum i et mødelokale på Albertslund Politistation, som kun specialclearede efterforskere har adgang till.

Se og Hør-sagen kom frem, da den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen i april sidste år udgav bogen "Livet, det forbandede". Her afslørede han, at Se og Hør gennem flere år havde benyttet en såkaldt tys-tys-kilde til at skaffe oplysninger via Nets om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

De sigtede i sagen er Aller Media, Se og Hørs tidligere chefredaktører Kim Henningsen og Henrik Qvortrup, fem andre ansatte eller tidligere ansatte på Se og Hør samt tys-tys-kilden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også