MediaWatch

Egmont varsler store omstillinger i norske blade

Den norske del af af Egmont Publishing har sat gang i stort omstillingsprojekt for at forbedre forretningen de næste år.

Egmont Publishing vil forbedre lønsomheden med et trecifret millionbeløb i Norge, skriver Kampanje.com.

I løbet af de næste to år er målet at øge lønsomheden med omkring 100 mio. norske kroner. Omkring halvdelen skal hentes gennem effektiviseringer, konkretiseret i strategiprogrammet ORO - "optimal redaktionel organisation".

Ifølge Kampanje kan det betyde, at koncernen må skære omkring 50 årsværk af lønomkstningerne.

Projektleder og redaktør i Egmont Publishing, Kjersti Mo, bekræfter over for Kampanje, at bladhuset har iværksat et projekt, der skal finde 100 mio. nkk, men afviser, at der er tale om en sparerunde.

"Det handler om at bevare handlekraft til at erobre nyt land og skabe vækst. Og så er vi nødt til at bevare en god lønsomhed, som vi har nu. For at opretholde rentabiliteten på nuværende niveau, har vi set et behov på 100 millioner over de næste par år. Dette kan komme i form af nye indtægter eller omkostningsreduktioner - sandsynligvis en kombination af de to," siger Kjersti Mo.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs