MediaWatch

Herning-avis får mediestøtte efter klage

14 medier klagede over at have fået afslag på produktionsstøtte, men kun et medie har fået medhold, viser svarene fra Medienævnet.

Det Herning-baserede mediehus Fagbladsgruppen får alligevel mediestøtte til avisen Byggeteknik.

Byggeteknik fik i første omgang afslag på ansøgningen om redaktionel produktionsstøtte af Medienævnet, men valgte efterfølgende at klage over afslaget.

Så mange har klaget over afslag på mediestøtte

I klagen fremhæver adm. direktør for Fagbaldsgruppen, Jørgen Lindhard, bl.a., at Byggeteknik har en bredere dækning og målgruppe end andre fagmedier, der allerede får mediestøtte - det gælder ikke mindst den direkte konkurrent Licitationen, der udgives af Danske Fagmedier.

De argumenter har Medienævnet taget for gode varer, viser svarene fra Medienævnet, som MediaWatch har fået aktindsigt i.

"Medienævnet finder ved en fornyet vurdering, at Byggeteknik, Maskinteknik og Grøn Teknik er ét medie idet hovedplatformen er avisen Byggeteknik med sektionerne Maskinteknik og Grøn Teknik. Medienævnet medgiver herefter, at Byggeteknik kan være af almen interesse og ikke alene af interesse for læsere med tilknytning til eller professionel interesse for bygge- og anlægssektoren. Medienævnet har i sin vurdering lagt vægt på, at omkring en tredjedel af indholdet i Byggeteknik kan være af interesse for en bred kreds af brugere og at en del af de øvrige faglige emner kan læses uden at have særlig kundskab om byggebranchen," skriver Medienævnet i sit svar til Byggeteknik.

13 medier får nej - igen

Byggeteknik, der henvender sig til ansatte i byggebranchen, er det eneste, der har fået medhold af de i alt 14 medier, der valgte at klage over Medienævnets afslag på mediestøtte, herunder JP/Politikens Lokalavisen.dk, Zetland, Kunsten.nu og Kforum. 

Fagbladsgruppen udgiver ud over Byggeteknik bl.a. også Maskinbladet og landbrugsmagasinerne Agrologisk, Bovilogisk og Hyologisk i regi af Dansk Agrar Forlag. Mediehuset er ejet 72 pct. af Dansk Avistryk Holding A/S. Selskabet nåede et overskud på 6,3 mio. kr. i seneste regnskabsår - som avance fra salget af det svenske mediehus Agriprim bidrog væsentligt til.

Frasalg giver Fagbladsgruppen ekstra bonus på bundlinjen

Hvor meget Byggeteknik får konkret i produktionsstøtte fremgår ikke, men oplyses senere på måneden ifølge svaret.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs