Formand for Allerfonden trækker sig

Allerfondens formand, Linda Nielsen, der også er formand for Det Kriminalpræventive Råd, trækker sig nu fra posten og kritiserer samtidig den interne undersøgelse, som Aller har sat i gang.

[Fakta] Sagen om ulovlig overvågning af kendte danskeres kreditkortoplysninger på ugebladet Se og Hør får nu konsekvenser for toppen i Allerfonden. Det er formand Linda Nielsen, som vælger at trække sig fra posten, oplyser hun ifølge Ritzau i en pressemeddelelse.

Samtidig kritiserer hun den undersøgelse, der internt er sat i gang i Aller for at afdække forholdene på Se og Hør.

"Henset til den omfattende kritik af forholdene på Se og Hør, der er blevet fremsat, har jeg den holdning, at en fyldestgørende undersøgelse heraf bør omfatte væsentligt flere forhold, end der på nuværende tidspunkt er lagt op til," siger hun ifølge B.dk i en pressemeddelelse.

Allerfondens formand blev i sidste uge trukket ind i sagen, fordi hun også er formand for Det Kriminalpræventive Råd. Det fik Venstre til at stille spørgsmål til justitsministeren, om hun kunne blive siddende på den post med troværdigheden i behold i lyset af Se og Hør-skandalen.

I den forbindelse sagde Linda Nielsen, at hun som Allerfondens formand ville kræve en fyldestgørende redegørelse for, hvordan Allers code of conduct er blevet brudt. Men det har fondsbestyrelsen ifølge Linda Nielsen altså ikke bakket op om.

Adskillige opsigelser

Sagen har allerede fået konsekvenser for en række mediefolk, efter oplysningerne om overvågningen kom ud søndag i sidste uge.

Først var det politisk kommentator på TV 2, Henrik Qvortrup, der som tidgliere chefredaktør på Se og Hør spiller en nøglerolle i sagen, som valgte at sige sit job op. Qvortrup oplyste, at han gjorde det af hensyn til den støj, sagen kunne skabe om hans arbejde på TV 2. Ifølge Qvortrups advokat, mener den tidligere Se og Hør-redaktør, at anklagerne mod ham er uretfærdige.

Siden blev den tidligere chef på ugebladet og daværende flash-redaktør på Ekstra Bladet, Louise Bondesen, sendt på ferie. Hun har efterfølgende indrømmet sin viden og accept af de ulovlige researchmetoder på bladet og selv sagt sit job på Ekstra Bladet op.

Flere medier har gennem forløbet forsøgt at dokumentere, at ledende Aller-medarbejdere også har kendt til overvågningen, og i denne uge valgte udgiverdirektør Per Ingdal at fremskyde sin barsel - officielt for at give plads til den uvildige advokatundersøgelse, Aller-koncernen i øjeblikket gennemfører.

Københavns Vestegns Politi efterforsker i øjeblikket sagen, og har foreløbig sigtet den såkaldte tys-tys kilde, der stod for den ulovlige overvågning af kendtes kreditkort-træk. Politiet er i gang med afhøringer af sagens hovedpersoner og har meldt ud, at der vil komme flere sigtelser i forbindelse.

Linda Nielsen har været formand for Allerfonden siden 2004. I bestyrelsen sidder også partner i i advokatfirmaet Bech-Bruun, Richard Sand, der samtidig er bestyrelsesformand for Aller Media, samt Erik Aller, overdirektør i Aller Holding samt Jens Kamp Vesterager.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også