MediaWatch

Egmont-redaktør forsvarer stagnerede freelancehonorarer

Betalingen til freelancere har gennem flere år stået i stampe trods inflation og tilhørende lønstigninger blandt fastansatte.

Foto: PR/Egmont

Udviklingen i freelancehonorarer fra redaktionelle medier er gået i stå, skriver Journalisten i en længere artikelserie, hvor de afdækker aflønning blandt selvstændige, der leverer til redaktionelle medier som Børsen og Story House Egmont.

Hos Story House Egmont er der flere gode grunde til, at freelancernes betaling ikke er steget i flere år.

”De freelancehonorarer, vi gav for 10, 15 eller 20 år siden, var virkelig høje og flotte, fordi det var gyldne tider i branchen. Og det er altså stadig rigtig fornuftige penge, vi betaler,” siger Marianne Gram, ugebladsdirektør og chefredaktør.

Ifølge Journalisten har Story House Egmont haft et overskud på 159 mio. kr. over de seneste ti år. Marianne Gram siger til Journalisten, at der ikke har været råd til at hæve freelancetaksterne, da magasin- og bladbranchen har været økonomisk presset.

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs