MediaWatch

Krydsords-forlag undskylder for ordet "negerpiger" i kryds og tværs

I en kryds og tværs i bladet Sofus' Lillebror skulle krydsordsløserne finde frem til ordet "negerpiger" som synonym for "sorte børn". Forlaget bag beklager og oplyser, at der er tale om fejlagtig genbrug af en gammel krydsord.

Foto: Screenshot

Det er en dybt beklagelig fejl, at ordet "negerpiger" ikke er blevet fjernet fra en ældre kryds og tværs, som er blevet bragt på ny i bladet Sofus' Lillebror. Det siger den adm. direktør for virksomheden bag forlaget Tankesport til Jyllands-Posten.

"Vi benytter en andel af ældre opgaver til vores børneblade – ligesom man for denne aldersgruppe også "vender bøtten" i Anders And, børneudsendelser i fjernsynet og lignende, men dette arkiv er finkæmmet for utidssvarende ord flere gange for netop at undgå en situation som denne. Desværre ser det ud til, at der er sluppet en meget gammel opgave igennem alligevel. Det er jeg virkelig ked af," skriver Jesper Wamsler, direktør for Keesing, der står bag forlaget Tankesport, der udgiver bladet.

Virksomheden trækker af praktiske årsager ikke bladet tilbage, men vil ifølge direktøren fremover udfase genbrug af gamle opgaver.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs