MediaWatch

Alt for damerne stopper retouchering af fotos

Egmont Publishings flagskib på ugebladsmarkedet for kvinder, mode og livsstil vil ikke længere retouchere billeder af modeller og profiler i bladet. Det skal bl.a. ske for at stå stærkere i konkurrencen med influencere, siger redaktionschef.

Foto: PR/Egmont Publishing

Alt for damerne vil ikke længere forskønne billeder af modeller og medvirkende i bladet med en tur i photoshop eller andre billedbehandlingsprogrammer. Det skriver TV 2 og Journalisten.

Det sker for at følge med en tidsånd, hvor diversitet og autencitet er plusord, og for at konkurrere på troværdighed og realisme i et mediebillede, hvor ugebladene møder mere konkurrence fra influencere.

"Ja, vi vil gerne konkurrere på troværdighed og adskille os fra de influencere, der redigerer deres billeder, så de får glat hud og lange ben," siger Rikke Dal Støttrup, redaktionschef på Alt for Damerne, til Journalisten.

Dansk Journalistforbund har tidligere på året defineret en række retningslinjer for influencere herunder åben varedeklaration af retouchering af selvportrætter og billeder.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs