MediaWatch

Hollywoodstjerne sagsøger selskaber: Misbrugt i reklamer

Flere selskaber har brugt skuespiller og filminstruktør Clint Eastwoods navn til at sælge produkter med cannabisolie, og derfor sagsøger hollywoodstjernen dem.

Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske skuespiller og filminstruktør Clint Eastwood sagsøger over 20 selskaber, der sælger cannabisolie, for at have misbrugt hans navn i reklamer for produkterne. Han forlanger millioner af dollars i erstatning, skriver Finans på baggrund af flere amerikanske medier.

Selskaberne skulle angiveligt have brugt hollywoodstjernens navn til at fremme salget og citeret ham fra et opdigtet interview. Et af selskaberne, Sera Labs, hævder ifølge Finans, at de ikke var vidne til, hvordan deres produkter blev markedsført, og dermed ved en fejl var blevet sat i forbindelse med Clint Eastwoods navn.

90-årige Clint Eastwood har altid afvist at reklamere for enkeltprodukter og har forbeholdt sin berømmelse til at reklamere for sine film eller til brug for formål, der ligger ham nært.

Misbrug af kendtes navne til falske artikler og reklamer er heller ikke ukendt herhjemme. Bl.a. har iværksætteren Martin Thorborg oplevet, at hans navn og ansigt blev misbrugt i falske reklamer, som Facebooksiden Quirky Club stod bag.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere