MediaWatch

Egmont Publishing skifter interesseorganisation

Magasinhuset bliver medlem af brancheforeningen Dansk Erhverv, efter organisationen sidste år valgte at opruste sin indsats inden for medieområdet.

Foto: Klaus Rudbæk/Egmont Publishing

Dansk Erhverv udvider medlemslisten inden for medieområdet med en tung aktør.

Egmont-koncernens bladforretning Egmont Publishing har valgt at flytte sin interessevaretagelse over til erhvervsorganisationen, der repræsenterer et bredt udsnit af virksomheder, heriblandt medieselskaber som Nent, Discovery, Bauer og Danske Forlag.

Egmont Publishing har tidligere været medlem af de private mediers brancheorganisation Danske Medier, men valgte for nogle år siden at melde sig ud. Siden har selskabet været medlem af Dansk Industri.

Det strategiske ryk i Egmont Publishing over mod e-commerce og marketing services, som der er investeret stort i som modtræk til den vigende printforretning, har ifølge adm. direktør Klaus Høeg-Hagensen været en medvirkende faktor til skiftet.

"Som virksomhed passer vores nye position derfor godt ind i et medlemskab af Dansk Erhverv. Vi har også bemærket, at Dansk Erhverv er blevet mere opmærksomme på at tale mediernes sag. Derfor håber vi også, at Dansk Erhverv vil kunne tale vores interesser i forbindelse med et kommende medieforlig," siger Klaus Høeg Hagensen i en pressemeddelelse.

Fokus på medieområdet

Siden efteråret har Dansk Erhverv opprioriteret medieområdet, som er led i en ny strategi. I den forbindelse blev Charlotte Enevoldsen udpeget til en nyoprettet stilling som fagchef for medier og kreative erhverv. Hun er samtidig sat i spidsen for et udvidet mediepolitisk udvalg i Dansk Erhverv, hvor distributører, broadcastere og indholdsproducenter er repræsenteret, og som skal give organisationen en stærkere stemme at byde ind med, når et nyt medieforlig forhandles.

"Det er en kombination af, at vi er i gang med at implementere en ny strategi, hvor medieområdet er udvalgt som et af vores nye indsatsområder. Derudover har vi fået en del nye medlemmer på området, og der er formentlig flere på vej. Derfor har vi valgt at prioritere området - vi kan se, det er et vækstområde," fortalte hun i oktober til MediaWatch.

Adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, er ikke overraskende glad for at kunne føje Egmont Publishing til listen over medlemmer.

"Medieområdet fylder mere og mere i Dansk Erhverv, og mediepolitik blev sidste år prioritet som et nyt indsatsområde. Vi ser frem til et både spændende og frugtbart samarbejde med Egmont Publishing, som jo netop er en stærk publicistisk medievirksomhed," udtaler Brian Mikkelsen i meddelelsen.

Ud over Egmont Publishing driver Egmont også Nordisk Film, der er en nøglespiller på film- og biografmarkedet og forlag som Lindhardt og Ringhof. Derudover ejer Egmont TV 2 i Norge, der svarer til TV 2 Danmark. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs