MediaWatch

Magasinhuse trækker klage om digital nulmoms tilbage - håber på dansk løsning

Aller Media og Egmont Publishing klagede sidste år til EU-Kommissionen om statens indførelse af digital nulmoms for nyhedsmedier, der ikke gav magasinhuse samme fordel. Nu er klagen trukket tilbage. "Vi oplever større lydhørhed fra de danske politikere," lyder det.

Foto: PR/Egmont Publishing

Det vakte opsigt sidste sommer, da magasinhusene Aller Media og Egmont Publishing sammen med brancheforeningen Grakom indsendte en klage til EU-Kommissionen over vedtagelsen af digital nulmoms for nyhedsmedier - en momsfordel, der ikke strakte sig til blad- og magasinudgivere.

Nu, godt 10 måneder senere, er klagen blevet trukket tilbage, skriver parterne i et indlæg på MediaWatch. Det sker, efter magasinhusene har fået en vurdering fra Kommissionen på ét af klagens punkter – det, der vedrører EU's momsdirektivs regler om, hvilke momssatser den danske stat på anvende.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Nyt medieforlig på plads med kulturbidrag og 100 mio. kr. til DR

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er blevet enig med en kreds af seks partier om en ny medieaftale, som har været ventet siden 2019. Den indeholder bl.a. støtte til lyd og podcast, et sænket titelloft, en ny børneradiokanal, flere millioner til ugeaviser og en afgift på seks pct. af streamingtjenesternes omsætning.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs