MediaWatch

Magasinhuse trækker klage om digital nulmoms tilbage - håber på dansk løsning

Aller Media og Egmont Publishing klagede sidste år til EU-Kommissionen om statens indførelse af digital nulmoms for nyhedsmedier, der ikke gav magasinhuse samme fordel. Nu er klagen trukket tilbage. "Vi oplever større lydhørhed fra de danske politikere," lyder det.

Foto: PR/Egmont Publishing

Det vakte opsigt sidste sommer, da magasinhusene Aller Media og Egmont Publishing sammen med brancheforeningen Grakom indsendte en klage til EU-Kommissionen over vedtagelsen af digital nulmoms for nyhedsmedier - en momsfordel, der ikke strakte sig til blad- og magasinudgivere.

Nu, godt 10 måneder senere, er klagen blevet trukket tilbage, skriver parterne i et indlæg på MediaWatch. Det sker, efter magasinhusene har fået en vurdering fra Kommissionen på ét af klagens punkter – det, der vedrører EU's momsdirektivs regler om, hvilke momssatser den danske stat på anvende.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs