MediaWatch

Dansk Erhverv: Mulig ændring af Nej tak-ordning bekymrer

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil se på muligheden for, at det fremover kun er borgere, der aktivt har tilvalgt husstandsomdelte reklameaviser, der får dem i postkassen. Men den melding bekymrer flere detailkæder.

Foto: Finn Frandsen

En potentiel stramning af reglerne for husstandsomdelte reklamer vækker bekymring hos flere store detailkæder. Det skriver Børsen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har i et udvalgssvar åbnet for muligheden for at gøre den såkaldte Nej tak-ordning til en Ja tak-ordning, så husstande aktivt skal tilmelde sig - og ikke frabede sig som i dag - hvis de vil have tilbudsaviser ind ad brevsprækken. Men en sådan ændring vil gøre livet sværere for handlende, siger markedschef Lone Rasmussen, Dansk Erhverv.

"Rigtig mange (af Dansk Erhvervs medlemmer, red.) er bekymrede, fordi reklametryksager er et vigtigt markedsføringsmiddel. Det bliver sværere at anvende for de handlende," siger Lone Rasmussen til Børsen.

Direktører fra detailkæderne Jem og Fix og Jysk er blandt dem, der frygter en lovændring, og siger til avisen, at det vil gøre det sværere at nå forbrugerne og dyrere at markedsføre sig.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs