MediaWatch

Coops forslag om at forbyde tilbudsaviser kritiseres for spin

Et farvel til de trykte tilbudsaviser vil give Coop en konkurrencefordel, mener lektor ved CBS, der ser det som en væsentlig grund til, at Coop har opfordret til et forbud. Men det afviser Coop.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Det trak overskifter, da Coop i sidste uge opfordrede klimaminister Dan Jørgensen (S) til et forbud mod tilbudsaviser for at nedbringe CO2-aftrykket. Men ifølge ekstern lektor ved Copenhagen Business School, Per Østergaard Jacobsen, handler forslaget lige så meget om at sikre Coop en konkurrencefordel, skriver Berlingske.

"Det er fandeme flot spin. Med den nye klimaplan har de bragt sig i en position, hvor de fremstår som klassens duks, men realiteten er, at hvis der kommer et forbud, så har Coop et stort forspring," siger Per Østergaard Jacobsen til Berlingske.

Også medlem af folketinget for Venstre Jan E. Jørgensen mener, at Coop med forslaget ikke kun plejer grønne men også egne interesser. Det skyldes, at Coop har en veludbygget kontakt til kunderne via andre kanaler end tilbudsaviser som f.eks. deres app og medlemsklub, som 1,8 mio. er en del af.

Coop aviser over for Berlingske, at forslaget handler om at få et forspring i konkurrencen, selvom koncernen er langt fremme med digital kommunikation.

Forslaget om at fobryde tilbudsaviser er en del af Coops klimaplan, der blev fremlagt i sidste uge. En af koncernens kæder, Dagli'Brugsen, har besluttet at udfase den trykte tilbudsavis.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs