MediaWatch

Journalisten udpeger konstitueret redaktør

Reporter på fagbladet Journalisten Jakob Albrecht er udnævnt som konstitueret redaktør, efter Øjvind Hesselager i sidste uge stoppede på posten.

Foto: Screenshot, Journalisten

Det bliver reporter Jakob Albrecht, der for nu overtager depechen som konstitueret redaktør på fagbladet Journalisten. Det skriver mediet på sin hjemmeside.

Udpegelsen sker få dage efter, fagbladets redaktør Øjvind Hesselager stoppede "efter aftale med Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse", skrev forbundet i en pressemeddelelse fredag.

Planen er, at hovedbestyrelsen efter sommer får defineret, hvilken profil man ønsker som ny permanent redaktør på Journalisten, hvorefter stillingen vil blive slået op.

"Jeg tænker, at det er en meget special situation at stå i. Vi har haft Øjvind Hesselager som redaktør i mange år, og han har gjort det rigtigt godt. Han måtte træde tilbage efter et forløb, der virker meget mærkeligt. Begrundelsen er hans kompromisløse journalistik. Heldigvis mistede Lars Werge, som stod bag den udtalelse, opbakningen i hovedbestyrelsen, og den nye formand, Tine Johansen, har forsikret mig, at Journalisten har den samme uafhængighed som altid," siger Jakob Albrecht til fagbladet.

I pressemeddelelsen, der meddelte Øjvind Hesselagers afsked med Journalisten, udtalte formand for forbundet, Lars Werge, at redaktørens "journalistisk kompromisløse linje har også slidt på relationen mellem parterne".

Formuleringen faldt flere medlemmer for brystet, og søndag meddelte Lars Werge, at han stopper som formand for Dansk Journalistforbund efter – ifølge ham selv – at have mistet opbakningen fra forbundets hovedbestyrelse. Ny formand er Tine Johansen, der hidtil har været næstformand.

Ny DJ-formand: "Mange har helt berettiget reageret og sagt: Hvad fa'en er det for noget?"

Lars Werge træder tilbage som formand for Dansk Journalistforbund

Chefredaktør på Journalisten stopper - forhold til forbundet er blevet "slidt"

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere