MediaWatch

Priskrig på ugeblade og dyk i løssalg lagde pres på omsætningen for Egmont Publishing

Egmonts danske magasinforretning tabte knap 10 pct. af sin omsætning i 2017 efter bl.a. en priskrig på markedet for sladderblade og nedskæring af bemandingen på grund af sivende løssalg. Direktør forventer en forbedring i år, hvor annoncesalget ifølge selskabet også overrasker positivt.

Klaus Høeg-Hagensen, adm. direktør, Egmont Publishing i Danmark. | Foto: PR / Egmont

2017 blev et år med nedgang i omsætningen, men vækst på bundlinjen for Egmont Publishing Danmark, der er Egmonts danske magasinforretning. Den udgiver blandt andet magasiner og ugeblade som Euroman, Alt for Damerne, Her & Nu og Anders And.

Omsætningen veg tilbage fra 461,6 mio. kr. i 2016 til 418 mio. kr. sidste år, viser det netop offentliggjorte årsregnskab. Ifølge adm. direktør for den danske division, Klaus Høeg-Hagensen, kan det især tilskrives, at der skete et markant dyk i løssalget, hvilket resulterede i omkostningstilpasning og nedlæggelse af 15 stillinger, mens det nytilkomne, konkurrerende ugeblad Tæt På i markedet for sladderblade sendte magasinhuset ud i en priskrig for at forsvare sit salg af bl.a. Her & Nu.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs