MediaWatch

Disney trækker film fra Malaysia efter krav om censur

De malaysiske myndigheder har krævet censurering af en scene med homoseksuelle undertoner i filmen "Skønheden og Udyret". Det har fået Disney til at trække filmen fra landets biografer.

Frem for at lade de malaysiske myndigheder klippe en scene ud af Disney-filmen "Skønheden og Udyret", der har premiere i denne uge, har den amerikanske underholdningskoncern valgt at trække filmen fra landets biografer. Det rapporterer flere medier.

Det sker, efter de malaysiske myndigheder har klippet et ifølge de malaysiske censurmyndigheder "homoseksuelt øjeblik" ud af filmen. Homoseksualitet er ulovligt i Malaysia.

Det er første gang, at der er en erklæret homoseksuel karakter med i en af Disneys film. Underholdningskæmpen udtaler i en meddelelse, at "filmen ikke er og aldrig vil blive klippet for Malaysia."

Filmen har bl.a. Emma Watson i hovedrollerne og er baseret på den animerede musical fra 1991, som Disney også står bag.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere