MediaWatch

Fem dokumentarer dyster om årets TV Guld

Tre dokumentarer med rødder i DR og to fra TV 2 kæmper om prisen som årets dokumentar, når Billed-Bladet uddeler årets TV Guld-priser fredag.

Normalt er det kongelige og kendte, som et af landets mest læste ugeblade Billed-Bladet har fokus på. Men på fredag slår Aller Medias udgivelse traditionen tro et slag for de bedste danske tv-håndværkere, når den røde løber rulles ud til årets TV Guld fest for 28. gang.

Prisen sætter både fokus på værter og programmer, herunder dokumentarer, hvor tre fra DR's kanaler og to fra TV 2 i år dyster om førstepladsen.

Sidste år vandt DR prisen for bedste tv-dokumentar og de 100.000 kr., der følger med, for dokumentaren "Indiens døtre". I år har juryen bag prisen nomineret "Børnesoldaternes nye job"(DR2), "Den dag penicillinen ikke virker" (DR1), og "Det store skattelæk" (DR1) samt "Dem vi var" (TV 2) og "Moskeerne bag sløret" (TV 2).

"Det er en turbulent tid, journalistikken gennemlever netop nu, men tv-dokumentaren er fortsat en af journalistikkens vigtigste genrer. Den grundige, gennemresearchede og strukturelt velfungerende filmiske fortælling spiller en helt central rolle for at kunne forstå og handle på centrale samfundsmæssige problemstillinger," siger Mads Egmont Christensen, formand for juryen, der har nomineret dokumentarerne til TV Guld-prisen blandt de forslag, tv-stationerne har indsendt.

Ud over årets tv-dokumentar kårer Billed-Bladet også årets kvindelige og mandlige værter i kategorierne nyheder, underholdning og sport samt Årets TV-program og Årets Nye TV-program.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere