MediaWatch

DR-udflytning koster tab for shipping-rigmænd

DR's opsigelse af lejemål af en række studier er medvirkende til konkurs i investeringsprojekt med rigmænd fra olieselskab i investorkredsen.

Johnny Frederiksen/Polfoto/Arkiv
Foto: Johnny Frederiksen/Polfoto/Arkiv

DR's udflytning er med til at koste to shipping-rigmænd millioner. Det skriver Finans.

Anders Østergaard og Jan Jacobsen, der har tjent deres formue på olieleverandør-selskabet Monjasa, har investeret i et kommanditselskab indeholdende en række DR-studier i Søborg. Det har imidlertid vist sig som en dårlig forretning, og selskabet er gået konkurs.

Forklaringen er blandt andet, at DR, som har lejet sig ind i de pågældende studier, har varslet, at de ikke vil forlænge lejekontrakterne, når de udløber i 2018. Derudover har varslede bidragsforhøjelser fra Realkredit Danmark været med til at vælte selskabet.

"Investorerne har indbetalt alt det, de skulle, og der var ikke lyst til at fortsætte," siger Thomas Junker Guldborg, stifter af Norcap, der står bag kommanditselskabet, til Finans.

Ifølge Finans taber Anders Østergaard og Jan Jacobsen 4,5 mio. kr. på konkursen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere