MediaWatch

Konkurrenter øjer åbning til Yousee-kunder

Det gennemgribende nedbrud hos Yousee ved årsskiftet vil få nogle tv-kunder til at skifte leverandør, mener Boxer TV's direktør.

PR/Boxer
Foto: PR/Boxer

Nedbruddet, der afskar tusinder af Yousee-kunder fra at følge Dronningens nytårstale på årets sidste dag, kan koste koncernen mere end et tilfælde af sort skærm, skriver Børsen.

Hos konkurrenten Boxer TV, mener direktør Ulf Lund, at det gennemgribende nedbrud, der ramte hovedparten af de ca. 1,2 mio. Yousee-kunder, vil få flere kunder til at skifte leverandør.

"Ingen er skadefro over det her. Den fejl, som de har været udsat for, kunne jo være sket for os andre også. Men når det er sagt, så er den kolde analyse, at selvfølgelig kommer det til at koste dem kunder. Og selvfølgelig kommer vi til at få nogle kunder på den konto," siger Boxers adm. direktør, Ulf Lund, der er tidligere vicedirektør i Yousee.

Samme melding kommer fra Waoo, hvor adm. direktør Jørgen Stensgaard tror, at det slag på sikkerheden og stabiliteten, Yousee har fået, på den længere bane kan gøre især antenneforeninger mere lydhøre over for Waoos sælgere.

Hverken Boxer, Waoo eller andre Yousee-konkurrenter som Stofa, Canal Digital og Telia har dog planer om at udnytte situationen markedsføringsmæssigt og gå direkte efter at fiske mulige utilfredse Yousee-kunder, skriver Børsen.

Anmeldt til politiet

Politiet anholdt i går eftermiddag en 51-årig mand i forbindelse med sagen. Det skete kort efter, TDC, der ejer Yousee, havde anmeldt nedbruddet til politiet.

Manden er sigtet for at have overtrådt straffelovens paragraf 193, der omhandler "omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlæg". Til Jyllands-Posten siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi, at der kan komme andre sigtelser på tale.

"Hvis der er anvendt hacking som en del af dette, og det ved vi ikke endnu, så vil der blive rejst særskilte sigtelser for det, og det kan sagtens være, at der bliver det," siger han til avisen.

Yousees nedbrud berørte mere end en million tv-kunder, som siden hen har fået kompensation i form af en filmpakke.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere