MediaWatch

DR sælger danske dramaer til Iran, Israel og Indien

En iransk tv-kanal skal vise "Bedrag", mens israelsk tv-station har købt alle afsnit af "Borgen". En indisk genindspilning af "Forbrydelsen" er på tegnebrættet.

Martin Munch
Foto: Martin Munch

DR har gennem en årrække opnået international anerkendelse for sine dramaserier. Det smitter af på salget til udlandet. Senest har DR Salg afsat tv-serien "Bedrag" til den landsdækkende iranske tv-kanal IRIB, oplyser DR i en pressemeddelelse

"Vi har solgt dokumentarprogrammer til Iran før, men de har aldrig tidligere vist DR-drama, og det glæder mig naturligvis, at de nu også er interesserede," udtaler salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg i meddelelsen.

DR's dramaer er også populære hos Irans storpolitiske ærkefjende Israel. Her har en tv-station købt rettighederne til at vise samtlige afsnit af "Borgen" med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen.

I Indien er en genindspilning af en anden DR-dramasucces "Forbrydelsen" på tegnebrættet.

Derudover har public service-stationen for nylig solgt julekalenderne "Absalons Hemmelighed" og "Pagten" til Island, mens Spanien, Storbritannien og Benelux har købt rettighederne til at vise tredje sæson af "Arvingerne", der får premiere på DR1 1. januar 2017.

"Vi har hele tiden forhandlinger i gang over hele verden, og der er stor interesse for at få fat i DR's nye serier, lige så snart de er klar. Men også serierne, der er 5-10 år gamle er der mange, der spørger til – og køber," siger Helene Aurø i pressemeddelelsen.

Mere end hver anden på DR Sporten er klar til Aarhus

DR-ansattes taxakørsel møder kritik

Top 20: Bagedyst sluttede med et brag

Kendt skuespiller bliver vært på nyt DR-show

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere