MediaWatch

Udvalg ser fordele i salg af TV 2

Et salg af TV 2 til en privat aktør vil styrke regional journalistik og spare staten penge, lyder et af forslagene fra Connie Hedegaard og det øvrige Public service-udvalg.

Henrik Ohsten / TV 2
Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Public Service-udvalget med Connie Hedegaard ved roret lægger op til TV2-salg til en privat aktør. Ifølge en ny rapport vil salget styrke regional journalistik og spare staten penge.

Det skriver Børsen.

Public Service-udvalget blev nedsat af tidligere kulturminister Marianne Jelved og står nu klar til at fremlægge en ny rapport til nuværende kulturminister Bertel Haarder.

Rapporten fremfører fem scenarier, der blandt andet omfatter et salg af TV2, nedlæggelse af Radio24syv og afskaffelse af Nova FM's public service-forpligtelser til nyhedsudsendelser.

Salget af TV2 vil ifølge rapporten "medføre betydelige driftsmæssige rationaliseringsmuligheder", og sammen med en lukning af Radio24syv vil det "frigøre et betydeligt beløb, der enten kan omsættes i en opprioritering af indholdsproduktionen eller anvendes til en nedsættelse af medielicensen".

Efter at rapporten bliver fremlagt mandag formiddag, vil der blive afholdt pressemøde om rapporten.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere