MediaWatch

Discovery får millionstøtte til ny dramasatsning

Finansieringen er helt på plads, og ny Discovery-dramaserie får premiere til foråret. Allerede før den er færdig, er den blevet solgt til udlandet.

Maiken Wexø, programdirektør, Discovery Networks. | Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

Discovery Networks vil sætte sig selv yderligere på landkortet over dansk drama. Serien "Gidselstagningen" har været i støbeskeen gennem længere tid, og serien har fået økonomisk hjælp fra public service-puljen.

Den licensfinansierede pulje har bevilget 13 mio. kr. i produktionsstøtte til "Gidselstagningen". Ifølge en oversigt på Det Danske Filminstituts hjemmeside er det den største enkeltstående tildeling siden 2008. Samlet set har puljen en årlig ramme på omkring 47 mio. kr., så de 13 mio. kr. til "Gidselstagningen" er altså en pæn del af det samlede beløb.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs