MediaWatch

Tusindvis af natteravne tænder tv'et

Mange tusinde danskere er trofaste tv-seere hver eneste nat. I gennemsnit ser de mere end en times fjernsyn.

Foto: Jan Sommer/Polfoto/Arkiv

Hver nat ser mere end 400.000 danskere i gennemsnit lidt over en times tv mellem kl. 1 og 5. DR1 og TV 2 er natteravnenes foretrukne tv-kanaler. Det viser en opgørelse fra DR Medieforskning baseret på tal fra TNS Gallups tv-meter.

"Samlet set foregår 4 pct. af befolkningens tv-forbrug om natten. I weekenden er det omkring en halv million, der kigger med mellem klokken 1 og 5, mens det er knap 400.000 i hverdagene," udtaler medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning i en pressemeddelelse.

Tv-kiggeriet om natten topper omkring kl. 1, hvor cirka 300.000 ser med. Efterfølgende falder antallet af seere støt frem mod kl. 5, hvor der er godt 75.000, som har fjernsynet kørende. Alt i alt bliver det i gennemsnit til 437.000, der ser mindst 5 min. tv hver nat.

Ifølge medieforskeren er aldergrupperne over 40 år nogenlunde ens repræsenteret blandt tv-seerne, som udgøres af ligeligt af mænd og kvinder.

"Dog er der en overrepræsentation af seere med en kortere uddannelse, og her kan forklaringen være, at mange med skæve arbejdstider tænder for fjernsynet. Det kan for eksempel være plejehjemspersonale, personale på sygehuse, fabriksarbejdere, der skal møde tidligt, og så videre," forklarer Henrik Gregor Knudsen.

Ifølge medieforskeren er tallene behæftet med en vis usikkerhed. Det er nemlig ikke muligt at udelukke, hvor mange af tv-seerne der falder i søvn med fjernsynet tændt.

Er man fristet til lidt tv-kiggeri på de små timer, kan man i nat se "Antikduellen" på DR1 kl. 3.00, mens TV 2 (genud-)sender endnu et afsnit af "Venner" kl. 3.35.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs