MediaWatch

Næsten alle danskere har nu fået frit tv-valg

Fredag fik over en halv mio. husstande lov til at melde sig ud af deres tv-ordning gennem antenneforeningen.

Den 1. juli trådte en ny lov i kraft, så alle der bor i andels-, ejer- og almennyttige foreninger samt udlejningsejendomme nu får helt frit tv-valg. Det skriver Berlingske Business.

650.000 husstande fik dermed lov til at droppe deres påtvungne tv-abonnementer fra boligforeningen, de er knyttet til. Nu er det op til lejeren at vælge, hvilket tv-abonnement de vil have - hvis de overhovedet vil have et.

Loven påvirker omkring hver fjerde danske tv-seer ifølge Berlingske. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen regner med, at op mod 100.000 husstande vil benytte sig af muligheden.

"Tusindvis af husstande er i dag bundet til at betale for en tv-pakke, som de ikke ønsker. Den nye lov åbner for, at også tv-seerne i ejendomme med fælles tv-løsning selv får lov til at vælge til eller fra blandt de mange tv-tilbud, som i dag er på markedet," udtaler kontorchef Søren Bo Rasmussen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs