MediaWatch

Næsten alle danskere har nu fået frit tv-valg

Fredag fik over en halv mio. husstande lov til at melde sig ud af deres tv-ordning gennem antenneforeningen.

Den 1. juli trådte en ny lov i kraft, så alle der bor i andels-, ejer- og almennyttige foreninger samt udlejningsejendomme nu får helt frit tv-valg. Det skriver Berlingske Business.

650.000 husstande fik dermed lov til at droppe deres påtvungne tv-abonnementer fra boligforeningen, de er knyttet til. Nu er det op til lejeren at vælge, hvilket tv-abonnement de vil have - hvis de overhovedet vil have et.

Loven påvirker omkring hver fjerde danske tv-seer ifølge Berlingske. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen regner med, at op mod 100.000 husstande vil benytte sig af muligheden.

"Tusindvis af husstande er i dag bundet til at betale for en tv-pakke, som de ikke ønsker. Den nye lov åbner for, at også tv-seerne i ejendomme med fælles tv-løsning selv får lov til at vælge til eller fra blandt de mange tv-tilbud, som i dag er på markedet," udtaler kontorchef Søren Bo Rasmussen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs