Boxer: Frit valg af tv-kanaler vil presse DR til bedre indhold

Det frie valg af tv-kanaler betyder, at DR må levere bedre public service indhold for at styrke sin eksistensberettigelse, mener Boxer TV.
Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto/Arkiv
Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto/Arkiv

I takt med at flere tv-distributører har låst op for deres traditionelle kanalpakker, presser det ikke bare de kommercielle tv-stationer til at forbedre deres indhold i en skærpet konkurrence om kunderne, skriver Ulf Lund, adm. direktør i Boxer TV, i et debatindlæg på Altinget.dk.

Det frie valg af tv-kanaler vil også komme til at forandre DR, der skal blive bedre til at forklare, hvorfor DR som de eneste skal stå uden for det frie  kanalvalg, forudsiger direktøren.

"Selvom det frie valg i første omgang kun omfatter de kommercielle tv-kanaler, vil DR mærke øget pres for at styrke sin egen eksistensberettigelse gennem en konsekvent oprustning på public service. Skal danskerne acceptere, at DR's kanaler ikke som de andre kan til- og fravælges, skal de tydeligt kunne se og anerkende begrundelsen for det."

Har truet med lovindgreb

Debatindlægget kommer efter Boxer pr. 1. april indførte frit tv-valg mellem kanaler som alternativ til de traditionelle tv-pakker, der har givet forbrugere tv-kanaler med i købet, som de reelt ikke har ønsket eller brugt. Tilsvarende har landets næststørste tv-distributør Stofa i foråret åbnet op for sine pakker og givet mulighed for frit valg af kanaler.

Ændringerne hos de to mindre distributører er kommet efter årelang kritik af de store tv-pakker, hvor politikere har truet med lovindgreb.

Stofa sidder på 17 pct. af markedet, Boxer på 11 pct. mens hele 53 pct. af befolkningen har abonnement hos Yousee .

Ud over de konsekvenser, det muligvis vil få for de kommercielle tv-kanaler, så forventer Ulf Lund, at DR's kanaler måske vil færre, men til gengæld stærkere public service-tilbud end i dag, skriver han på Altinget.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også