MediaWatch

Nordisk Film nupper bestseller fra Zentropa

Krimiforfatteren Jussi Adler-Olsen er utilfreds med Zentropa. Derfor skal Nordisk Film fremover filmatisere hans bestsellere.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Opdateret kl. 13.55 Nordisk Film har skaffet sig rettighederne til krimiforfatteren Jussi Adler-Olsens krimiserie om Afdeling Q. 

De mange fans af Carl Mørck, Assad, Rose og de øvrige figurer i Jussi Adler-Olsens populære krimithrillerserie om Afdeling Q kan nu se frem til, at alle bøgerne bliver filmatiseret. 

Efter fire film produceret af Zentropa, bliver det nu Nordisk Film, der skal producere de næste op mod seks film. 

"Vi har i længere tid diskuteret, hvordan vi kunne få den underliggende historie i Q-universet tilbage i serien, for det har den ikke været i Zentropas film. Og jeg føler, at mine læsere synes, det er nødvendigt," siger Jussi Adler-Olsen. 

Nordisk Film, der ejer 50 pct. af Zentropa, har fået rettighederne til at filmatisere Afdeling Q-bøgerne fra bind fem, "Marco Effekten", og frem.

Flere bøger på vej

Foreløbig er der udkommet seks Afdeling Q-bøger. Men Jussi Adler-Olsen planlægger at skrive i alt ti bøger i serien. Nordisk Film forventer derfor at skulle producere seks film i serien. 

Nordisk Film arbejder aktuelt på en international filmversion af Jussi Adler-Olsens første store thriller "Alfabethuset", og forfatteren glæder sig til at få mere indflydelse på filmatiseringen af hans bøger.

"Zentropas film ligger langt fra mine bøger, og meget tyder på, at jeg får mere indflydelse i forbindelse med de næste film," siger Jussi Adler-Olsen.

"Det er et spørgsmål om at få udleveret manuskriptet fra start og vurdere, om det er det, man ønsker, og her er der en lidt anden forretningsgang på Zentropa."

På filmselskabet Zentropa er man ikke overrasket over, at Jussi Adler-Olsen ikke har været tilfreds med produktionen af de første fire film i krimiserien om Afdeling Q. 

"Jussi har sine holdninger til filmene, og vi mener, at vi har lavet nogle fantastiske film, hvilket anmeldelserne også vidner om, men vi kan selvfølgelig ikke tvinge ham til at mene det samme," siger Anders Kjærhauge, der er administrerende direktør ved Zentropa.

Han erkender, at Zentropa med Jussi Adler-Olsens beslutning mister én af selskabets store indtjeningskilder. 

"Der er ingen tvivl om, at de film har været gode for os, og i vores samlede pakke af produktioner har de absolut ligget i den økonomisk pæne ende," siger Anders Kjærhauge.

Hos Nordisk Film glæder man sig ikke overraskende over aftalen. 

"Fortællingerne om vicekriminalkommissær Carl Mørck har en stor læserskare og er ikke kun det stærkeste krimi-franchise i Danmark, men er også en stor international succes," siger Henrik Zein, der er administrerende direktør i Nordisk Film Production A/S.

Den sidste Zentropa-producerede film, "Journal 64", forventes færdig i løbet af et par år.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs