MediaWatch

Dårligste seertal i 13 år rammer Top Gear

Det populære bilprogram har mistet seere i millionvis efter, at det blev lanceret med nyt værtshold.

Foto: Richard Shotwell/AP/Polfoto/Arkiv

Tredje gang blev ikke lykkens gang for Chris Evans, den nye frontfigur for et af BBC’s mest succesfulde formater gennem tiden Top Gear. Han kan konstatere, at det seneste afsnit af det britiske bilprogram tiltrak 2,4 mio. seere, da det blev vist søndag aften på BBC2.

Det er en tilbagegang på 400.000 i forhold til andet afsnit og hele 1,9 færre seere end første afsnit med Chris Evans i spidsen. Det skriver The Guardian.

Seertallet er det laveste i 13 år og kun marginalt højere – med ca. 9.000 – end den hidtidige bundrekord, der stammer fra 15. juni 2003. Det var et år efter, Jeremy Clarkson havde overtaget værtsrollen og genopfundet Top Gear-formatet. I den seneste sæson med det tidligere værtshold så 6,4 mio. seere med i gennemsnit.

Hård konkurrence

En forklaring på tilbagegangen i seertallene skal muligvis findes i den igangværende EM-slutrunde i fodbold. Samtidig med ugens afsnit af Top Gear viste BBC1 nemlig kampen mellem Tyskland og Ukraine, der tiltrak 6,3 mio. seere.

Samtidig sker en større del af seningen on demand på BBC's digitale platform Iplayer. Medregner man de tal i den samlede opgørelse, må Chris Evans og resten af Top Gear-holdet dog stadig se i øjnene, at pilen peger i den forkerte retning. De samlede seertal faldt nemlig fra 6,4 mio. for første afsnit til 4,1 mio. for andet afsnits vedkommende.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs