MediaWatch

DR blokerer for videresalg af serier

Fridhjof Film revser DR for at stille sig i vejen for et videresalg af serier til streamingtjenester.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

En streamingtjeneste er interesseret i at købe serierne "A-Klassen" og "Partiets mand", der blev vist på DR, og som er produceret af Fridthjof Film. Men DR stiller sig i vejen for salget, skriver Finans.

DR købte i sin tid "A-Klassen" af Fridthjof Film, mens produktionsselskabet har DVD-rettighederne til satireserien. Men det kan ikke indbringe nok til at dække de 300.000 kr., som Fridthjof Film skød i serien.

"DR er mig bekendt sat i verden for at udbrede dansk kultur, og de køber i dette tilfælde to serier til DR2, som er udviklet i privat regi – til en lavere pris end DR’s egne serier. Nu vil de ikke selv vise serierne, men kan tjene penge på et videresalg til en streamingtjeneste. Vel at mærke samtidig med at deres samarbejdspartner kan få lukket et økonomisk hul, hvilket betyder, at han kan skabe nye serier, mere dansk kultur. Et videresalg vil gavne alle – også licensbetalerne – men DR vil ikke," siger Ronnie Fridthjof, producent hos Fridthjof Film, til Finans.

På sin side argumenterer DR med, at brugerne ikke skal stå i en situation, hvor de skal betale et abonnement for indhold, der ellers er en del af licensen.

"Det skyldes, at vi ikke mener, at det er rimeligt, at seerne skal tegne et abonnement på eksempelvis Netflix for at se indhold, som vi har betalt for. Det er en beslutning, som DR’s direktion har truffet, og som bestyrelsen støtter," siger Maria Damborg Hald, underdirektør i DR Medier, til Finans og åbner for, at serierne på udvalgte tidspunkter kan få nyt liv på DR TV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs