MediaWatch

Dokumentarselskab varsler krav mod TV 2

En serie på TV 2 er anledning til, at et produktionsselskab varsler erstatningskrav mod tv-stationen.

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

En dokumentarserie på TV 2 er omdrejningspunktet for en tvist mellem selskabet Danish Documentary og TV 2. Det skriver Jyllands-Posten.

Tvisten handler om TV 2's dokumentarserie "Millionær på bistand", som handler om Anne Mette Beckmann. Hun levede i mange år i velstand, senest i Portugal, men har siden oplevet en økonomisk deroute. Serien er blevet til i samarbejde med produktionsselskabet STV.

Anne Mette Beckmann optrådte også i filmen "The Good Life", som var produceret af Danish Documentary. Dengang var Anne Mette Beckmanns nu afdøde mor også en del af fortællingen, som udspillede sig i Portugal. Og Danish Documentary mener, at TV 2 snylter på selskabets arbejde og varsler et erstatningskrav over for tv-stationen.

"Vi har naturligvis ikke rettighederne til Anne Mette Beckmanns livshistorie, men TV 2 snylter på Evas (Eva Mulvad, der stod bag "The Good Life", red.) film. Det gælder fra titel og musikvalg til scener, situationer, bikarakterer, replikker og dialog. TV 2-serien bruger desuden en række familiebilleder, som vi benyttede. Billeder, som vi digitaliserede og gav til Anne Mette," siger Sigrid Dyekjær, producer hos Danish Documentary, til Jyllands-Posten.

TV 2 afviser på sin side, at der skulle være noget at komme efter.

"Eva Mulvads film er en skildring af en dynamik mellem mor og datter i Portugal og der håndtering af ikke længere at kunne leve det gode liv sammen. I "Millionær på bistand" er Anne Mettes mor død. Hun står for første gang i sit liv på egne ben og skal lære at forstå det danske system som fattig "udlænding" over tre afsnit. Det har intet med Mulvads film at gøre," siger Nikolaj Daugberg, faktaredaktør på TV 2, til Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs