MediaWatch

Justitsminister boykotter DR-vært efter Elbæk-interview

Clement Kjersgaards omdiskuterede interview med Uffe Elbæk får justitsminister Søren Pind (V) til at afskrive at medvirke i Clement-programmer.  

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Justitsminister Søren Pind vil ikke længere deltage i interviews eller programmer med DR-vært Clement Kjersgaard. Det skriver bl.a. DR og TV 2.

Clement Kjersgaard er fast vært på DR2's "Debatten" og talkshowet "Vi ses hos Clement", og sidstnævnte gæstede Alternativets leder Uffe Elbæk i udsendelsen, der blev sendt søndag aften.

Interviewet har fået et længere efterspil op ad konflikttrappen. Søndag meldte Uffe Elbæk afbud til et indslag i Deadline delvist på grund af interviewet med Clement Kjersgaard, der blev optaget fredag. I en kommentar på Facebook langede han ud efter Clement Kjersgaard, som han mener reducerer den politiske debat til underholdning og ren boksekamp mellem journalist og politiker.

Det, der gnaver

Til eftermiddag har justitsminister Søren Pind (V) ligeledes på Facebook oplyst, at han har besluttet ikke at medvirke i interviews eller programmer i fremtiden med Clement Kjersgaard.

"Jeg synes, det er rimeligt, at også Uffe Elbæk udsættes for svære - og hårde - spørgsmål. Og det kan man ærlig talt godt sætte spørgsmålstegn ved, om er sket hidtil. Men det, der generer og gnaver, er Clement Kjærsgaards - relativt nye - tilgang," skriver Søren Pind i Facebook-opdateringen.

Han mener desuden, at Clement Kjersgaard forbryder sig mod pressens opgave i en afbalanceret og indsigtfuld formidling.

"Derfor har jeg truffet den beslutning ikke at deltage i interviews eller programmer med Clement. Det er jeg ked af. For han er en dygtig og begavet mand. Men han ser og behandler mig som en kriminel. Det er komplet uacceptabelt."

Selv har Clement Kjersgaard forsvaret sit interview med Uffe Elbæk over for DR.

"Når man lever i et demokrati med fri presse, så har du som politiker ingen som helst ret - og jeg mener ingen ret - til at bestemme, hvilke spørgsmål du bliver stillet. Hvis du begynder at bruge de magtmidler og enorme privilegier, du får stillet til rådighed, til på nogen måde at angribe den fri presse, så er der tale om en ganske alvorlig magtanvendelse," sagde han i formiddag til DR.

Kritik efter interview med S-formand

Det er anden gang i år, at Clement Kjersgaard støder sammen med Christiansborg-politikere uden for studiet. I februar kritiserede Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen DR-værten efter et besøg i "Vi ses hos Clement", der fik gensidige beskyldninger om manglende svar og konstante afbrydelser til at bølge.

Interviewet fik tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) til at stille spørgsmålstegn ved Clement Kjersgaard journalistiske uvildighed.

Forløbet fik redaktionen bag "Vi ses hos Clement" til at melde ud, at den fremover ville offentliggøre udskrifter af de politiske interviews.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs