MediaWatch

DR offentliggør udskrift af Mette Frederiksen-interview

Talkshowet "Vi ses hos Clement" vil fremover lægge udskrifter af interviews med politikere på DR’s hjemmeside.

Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv
Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Hvad blev der egentlig spurgt om, og ikke mindst svaret, da tv-værten Clement Kjersgaard for nylig havde Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, i studiet til talkshowet "Vi ses hos Clement"?

Nysgerrige kan nu få syn for sagen, da DR har valgt at offentliggøre en fuldstændig udskrift af det omtalte interview.

En lignende mulighed får seerne for alle politiske interviews fra programmet. De vil blive transskriberet og offentliggjort på talkshowets hjemmeside.

"Fra og med udsendelsen 31/1 vil "Vi ses hos Clement"-redaktionen offentliggøre komplette udskrifter af de politiske interview. På den måde kan seere, journalister m.fl. i ro og mag genfinde alle spørgsmål og svar, som de faldt i udsendelsen," skriver redaktionen bag programmet på dr.dk.

Det skabte polemik og udbredt debat, da tv-værten Clement Kjersgaard for nylig interviewede med S-formand Mette Frederiksen. Beskyldninger om manglende svar og konstante afbrydelser føg efterfølgende frem og tilbage i talkshowets slipstrøm.

Tidligere justitsminister Morten Bødskov satte efterfølgende spørgsmålstegn ved, om Clement Kjergaard var sprunget ud som politiker og afkrævede et svar fra Danmarks Radios ledelse.

S-politikernes angreb på journalisten fik kulturminister Bertel Haarder (V) til over for Ritzau at minde sine kolleger om armlængdeprincippet og bad politikerne om at blande sig udenom DR’s redaktionelle arbejde.

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere