MediaWatch

DR offentliggør udskrift af Mette Frederiksen-interview

Talkshowet "Vi ses hos Clement" vil fremover lægge udskrifter af interviews med politikere på DR’s hjemmeside.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Hvad blev der egentlig spurgt om, og ikke mindst svaret, da tv-værten Clement Kjersgaard for nylig havde Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, i studiet til talkshowet "Vi ses hos Clement"?

Nysgerrige kan nu få syn for sagen, da DR har valgt at offentliggøre en fuldstændig udskrift af det omtalte interview.

En lignende mulighed får seerne for alle politiske interviews fra programmet. De vil blive transskriberet og offentliggjort på talkshowets hjemmeside.

"Fra og med udsendelsen 31/1 vil "Vi ses hos Clement"-redaktionen offentliggøre komplette udskrifter af de politiske interview. På den måde kan seere, journalister m.fl. i ro og mag genfinde alle spørgsmål og svar, som de faldt i udsendelsen," skriver redaktionen bag programmet på dr.dk.

Det skabte polemik og udbredt debat, da tv-værten Clement Kjersgaard for nylig interviewede med S-formand Mette Frederiksen. Beskyldninger om manglende svar og konstante afbrydelser føg efterfølgende frem og tilbage i talkshowets slipstrøm.

Tidligere justitsminister Morten Bødskov satte efterfølgende spørgsmålstegn ved, om Clement Kjergaard var sprunget ud som politiker og afkrævede et svar fra Danmarks Radios ledelse.

S-politikernes angreb på journalisten fik kulturminister Bertel Haarder (V) til over for Ritzau at minde sine kolleger om armlængdeprincippet og bad politikerne om at blande sig udenom DR’s redaktionelle arbejde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs