MediaWatch

Medie: Norsk TV 2 varsler opgør med tv-distributører

Ifølge norsk medie fortalte topchefen i TV 2 Norge i går til medarbejderne, at den Egmont-ejede koncern vil tage opgør med tv-distrubtørerne.

Foto: PR

TV 2 i Norge, som er ejet af danske Egmont, vil indlede et opgør med tv-distributørerne. Det fortalte TV 2's topchef Olav T. Sandnes til medarbejderne på gårsdagens fællesmøde, skriver Kampanje.

"Vi skal beskytte os mod distributørernes internet-tv-løsninger. De løber med størstedelen af pengene. Sådan kan vi ikke have det," sagde Olav T. Sandnes på mødet ifølge flere kilder, som Kampanje har talt med.

TV 2 ligger lige nu i forhandlinger om nye distributionsaftaler med Telenor og TDC-ejede Get. Kampanje skriver, at flere kilder fortæller, at TV 2-chefen fortalte, at tv-kanalen befinder sig ved en skillevej og kalder det for "slaget mod distributørerne".

Olav T. Sandnes afviser dog over for Kampanje, at koncernen har varslet et opgør mod distributørerne. Han siger, at TV 2 er afhængige af et samarbejde med distributørerne om både linært og ikke-linært tv. Han tilføjer dog, at TV 2 ikke vil indgå aftaler med distributørerne, som svækker koncernens mulighed for "at tage position i fremtidens mediemarked".

Samtidig erkender Olav T. Sandnes, at de igangværende forhandlinger med Telenor og Get kan blive krævende, men at han også kan melde om gode forhandlinger.

Det var også på gårsdagens møde, at TV 2-ledelsen meddelte de ansatte, at koncernen skal reducere omkostningerne med 350 mio. norske kroner, svarende til 282 mio. kr., over de næste år. Alle ansatte får i den forbindelse mulighed for at søge om frivillig fratrædelse.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs