MediaWatch

Medie: Norsk TV 2 varsler opgør med tv-distributører

Ifølge norsk medie fortalte topchefen i TV 2 Norge i går til medarbejderne, at den Egmont-ejede koncern vil tage opgør med tv-distrubtørerne.

Foto: PR

TV 2 i Norge, som er ejet af danske Egmont, vil indlede et opgør med tv-distributørerne. Det fortalte TV 2's topchef Olav T. Sandnes til medarbejderne på gårsdagens fællesmøde, skriver Kampanje.

"Vi skal beskytte os mod distributørernes internet-tv-løsninger. De løber med størstedelen af pengene. Sådan kan vi ikke have det," sagde Olav T. Sandnes på mødet ifølge flere kilder, som Kampanje har talt med.

TV 2 ligger lige nu i forhandlinger om nye distributionsaftaler med Telenor og TDC-ejede Get. Kampanje skriver, at flere kilder fortæller, at TV 2-chefen fortalte, at tv-kanalen befinder sig ved en skillevej og kalder det for "slaget mod distributørerne".

Olav T. Sandnes afviser dog over for Kampanje, at koncernen har varslet et opgør mod distributørerne. Han siger, at TV 2 er afhængige af et samarbejde med distributørerne om både linært og ikke-linært tv. Han tilføjer dog, at TV 2 ikke vil indgå aftaler med distributørerne, som svækker koncernens mulighed for "at tage position i fremtidens mediemarked".

Samtidig erkender Olav T. Sandnes, at de igangværende forhandlinger med Telenor og Get kan blive krævende, men at han også kan melde om gode forhandlinger.

Det var også på gårsdagens møde, at TV 2-ledelsen meddelte de ansatte, at koncernen skal reducere omkostningerne med 350 mio. norske kroner, svarende til 282 mio. kr., over de næste år. Alle ansatte får i den forbindelse mulighed for at søge om frivillig fratrædelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs