MediaWatch

NRK beder om lille licensstigning

Den norske public service-station vil bede nordmændene om at lægge en smule mere i kassen næste år. Samtidig bebudes besparelser.

NRK, som er den norske pendant til DR, beder om at få hævet licensen med 30 norske kr., svarende til 24 kr., pr. licensbetaler i 2017. Det skriver NRK.

Beløbet er betydeligt mindre end de to foregående år, hvor public service-stationen bad om en stigning på hhv. 70 og 73 kr.

NRK skriver, at selskabet egentlig skulle bede om en stigning på 60 kr. for at holde løn- og prisstigninger stangen, men effektiviseringer gør, at NRK kun beder om det halve, altså 30 kr. pr. licensbetaler.

Blandt besparelserne er en kommende slukning af FM-båndet, og så skal NRK have færre ansatte. Selskabet skriver, at bemandingen efter planen skal ned med 50 årsværk i løbet af 2016.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs