MediaWatch

NRK beder om lille licensstigning

Den norske public service-station vil bede nordmændene om at lægge en smule mere i kassen næste år. Samtidig bebudes besparelser.

NRK, som er den norske pendant til DR, beder om at få hævet licensen med 30 norske kr., svarende til 24 kr., pr. licensbetaler i 2017. Det skriver NRK.

Beløbet er betydeligt mindre end de to foregående år, hvor public service-stationen bad om en stigning på hhv. 70 og 73 kr.

NRK skriver, at selskabet egentlig skulle bede om en stigning på 60 kr. for at holde løn- og prisstigninger stangen, men effektiviseringer gør, at NRK kun beder om det halve, altså 30 kr. pr. licensbetaler.

Blandt besparelserne er en kommende slukning af FM-båndet, og så skal NRK have færre ansatte. Selskabet skriver, at bemandingen efter planen skal ned med 50 årsværk i løbet af 2016.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs