MediaWatch

MTG-selskab lancerer 24-timers esports-kanal

Kanalen vil blive tilgængelig på Viasats satellit-platforme i Norden og de baltiske lande. Målet er gøre mere esports-indhold tilgængeligt på så mange skærme som muligt, siger MTG-direktører.

Foto: PR-foto

MTG-selskabet ESL, som er verdens største esports-selskab, går til maj i luften med en 24-timers esports-kanal. Det skriver MTG i en pressemeddelelse.

Kanalen får navnet "Esports TV" og vil blive tilgængelig på Viasats satellit-platforme i Norden og de baltiske lande. Derudover er ESL i forhandlinger med andre tv-distributører og platforme om at brede kanalen yderligere ud i verden.

"Esports TV" vil bringe mere end 2000 timers live-tv fra de største eports-begivenheder hvert år. Dele af indholdet vil stamme fra et andet MTG-selskab, Dreamhack, som er arrangør af verdens største esports-festivaler, Dreamhack Summer og Dreamhack Winter, der foregår i Sverige.

"Dette er et fantastisk træk af ESL, fordi det vil bringe esport ud til et endnu bredere globalt publikum. Esport er en global sport, som spilles året rundt, så der er meget indhold at dele. Kanalen handler om at skabe opmærksomhed og gøre gamingfællesskabet og fanbasen større. Der er over 2 milliarder spillere i verden, og vi har set en eksplosion i interessen for esport, hvor den global fanbase nu vokser hastigt mod 250 millioner, hvilket er grunden til, at vi vil gøre mere og mere eport-indhold tilgængeligt på så mange skærme som muligt," udtaler Arnd Benninghoff, adm. direktør i MTGx, og Peter Nørrelund, adm direktør i MTG Sport, i en fælles udtalelse.

ESL er ejet af Turtle Entertainment, som MTG sidste år købte 74 pct. af for 580 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs