MediaWatch

Netflix bliver dyrere, men giver færre film

Antallet af nye filmtitler hos streamingtjenesten Netflix er faldet med 28 pct. Til gengæld er antallet af serier samt udbuddet af originalt indhold steget.

Foto: Dan Goodman/AP/Polfoto/Arkiv

Danske Netflix-abonnenter har fået færre film for pengene end de gjorde i 2016.

Det skriver Søndagsavisen på baggrund af en gennemgang, avisen har lavet.

Fra 1. januar til 4. april lagde Netflix kun 244 film ud i 2016 på den danske version. Det er 28 pct. færre film end i samme periode sidste år, hvor der blev lagt 340 titler ud.

Til gengæld blev antallet af serier mere end tredoblet i samme periode, men alligevel er der sket et overordnet fald på godt 10 pct. i det samlede antal titler, Netflix har udsendt i første kvartal.

»Det er en bevidst strategi, og det siger lidt om, hvor mægtig Netflix er blevet, når de har selvtillid til at skrue ned for mængden af indhold. De reducerer udgifterne til nogle af de store rettighedsaftaler og luger ud i det indhold, man også kan få hos andre tjenester,« siger Claus Bülow Christensen, digital analytiker hos Zibra Digital Media Group til Søndagsavisen.

På trods af faldet i antallet af titler hæver Netflix fra næste måned prisen med 10 kroner for eksisterende abonnenter.

I et skriftligt svar til Søndagsavisen understreger Netflix, at virksomheden vil fortsætte med at udvide bredden og dybden af titler, og at der i 2016 vil komme mere originalt indhold på tjenesten end i 2015.

Stigningen i pris er nødvendig for at kunne levere indhold af høj kvalitet, skriver Netflix.

Copydan: Netflix udfordrer økonomien bag dansk tv-indhold

Netflix's forventninger skuffer trods flot kvartal

Netflix afsøger markedet for svensk serie 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs