MediaWatch

DJ: Aftalen tilgodeser medarbejdere der flytter

Ifølge DJ's forhandlingschef vil det først vise sig senere, om udflytningsaftalen er tilfredsstillende for DR medarbejdere, der takker nej til at flytte.

"Det har jo ikke været en gavebod under forhandlingerne. Men jeg er tilfreds, ellers ville vi ikke have skrevet under," lyder det fra DJ's forhandlingschef Claus Iwersen, efter vilkårene for DR's udflytningsaftale er blevet forhandlet på plads og præsenteret for de berørte afdelinger.

Her er vilkårene i DR's udflytningsplaner 

165 årsværk skal flyttes. De medarbejdere, der afslår at flytte med, skal betragte sig som opsagte.

Ifølge Claus Iwersen er det fra begyndelsen af forhandlingerne meldt ud fra DR's ledelse, at de prioriterer at tilgodese medarbejderne, der vælger at flytte med, frem for dem, der afslår. Det er afspejlet i den aftale, der er blevet indgået, mener han.

Så selvom han finder den overordnede aftale tilfredsstillende, vil det først vise sig på den længere bane, om aftalen også er tilfredsstillende for de medarbejdere, der afslår af forlade København.

"For den gruppe af medarbejdere vil man blandt andet kunne vurdere aftalen på, hvor mange der ender med at få andet arbejde i DR, efter de vælger ikke at flytte med," siger han.

I aftalen lyder det, at "DR vil sikre, at medarbejderne til udløbet af opsigelsesvarslerne, vil få en samtale med den ansættende chef, såfremt de ansøger om en opslået stilling i DR. DR vil ikke garantere ansættelse i stillinger, da DR skal ansætte den mest kvalificerede ansøger. Ved DRs vurdering af medarbejdernes kvalifikationer over for eksterne ansøgeres kvalifikationer vil DR tillægge erfaring fra ansættelsen i DR betydelig vægt."

Claus Iwersen hæfter sig blandt andet ved, at der vil blive lagt "betydelig vægt", og at punktet i aftalen bidrager til, at medarbejderne måske kan se muligheden for at få et andet job i DR.

"Men vi kan først se, om aftalen har været god for dem, hvis man kan sige det sådan, senere i forløbet, når vi har nogle statistiske opgørelser over, hvor mange der har fået andet job i organisationen."

Du kan kalde det lokkemad

Forhandlingschefen tilslutter sig de pointer, som formanden for kontaktudvalget i DR, finder positive i aftalen.

Den kontante bonus på 5.000 kroner om måneden i det første år kan blandt andet være med til blødgøre situationen, mener Claus Iwersen.

"Du kan kalde det for lokkemad, hvis du vil. Men for nogen kan det lette lidt på usikkerheden, når kæresten eller ægtefællen flytter med uden jobsikkerhed. Den lille ekstra indtægt kan give en vis tryghed. Det har været et af vores klare fokuspunkter - at skaffe så meget som muligt på bundlinjen, som er ens for alle," siger han.

Han fremhæver også, at DR vil bestræbe sig på at finde alternative aftaler for personer, der er særligt udsatte i relation til at skulle flytte. Det kan være omstændigheder, der gør det særligt svært for dem at flytte med eller flytte med det samme.

Desuden vil der blive oprettet et sekretariatet i DR, hvor berørte medarbejdere med spørgsmål kan henvende sig og få svar.

"Det kan virke banalt, men for medarbejdere der går rundt og ikke kan få afklaring på deres spørgsmål, der er det frustrerende. Det kan blive ekstremt stressfyldt i organisationen. Derfor opretter vi et sekretariat," siger han.

Lang betænkningstid

Af aftalen fremgår det, at der er såkaldt sindetdag den 28. april, altså om præcis en uge. Her modtager de berørte medarbejdere en såkaldt "sindeskrivelse". I den meddeler DR formelt, at det har i sinde at flytte medarbejderen. Herefter vil DR gennemgå eventuelle indsigelser fra medarbejdere, der måtte indkomme, og inden udgangen af maj varsle flytninger.

Medarbejderne har så frem til midten af august til at beslutte, om de vil flytte med eller ej. For medarbejder på DR Sporten løber fristen helt til midten af november.

Den relativt lange betænkningstid er endnu et centralt punkt i aftalen, mener Claus Iwersen.

De berørte redaktioner er kulturredaktion, "Kontant", "Madmagasinet", et nyt center for viden, skole og gymnasium og for P1-videnskabsprogrammer, der flytter 1. januar 2017, samt DR Sporten, DR Vejret og et center i Aalborg ved navn Hjernekassen, der holder flyttedag 1. januar 2018.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs