MediaWatch

DR glemte at dække landsmøde

DR overså landsmøde i Folkebevægelsen mod EU og glemte at dække begivenheden.

Søren Søndergaard | Foto: Folketinget/Steen Brogaard

Som public service-leverandør dækker DR normalt landsmøder for opstillingsberettigede partier i Danmark. I marts måtte deltagerne på Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde dog kigge langt efter journalisterne fra DR. Det skriver Altinget.

En fejl i planlægningen betød nemlig, at DR overså landsmødet, som derfor ikke blev dækket af public service-stationen. Det fik efterfølgende folketingsmedlem for Enhedslisten og medlem af landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU Søren Søndergaard til at spørge kulturminister Bertel Haarder (V), om DR’s fravær på landsmødet "skete ud fra normale journalistiske kriterier".

Den manglende dækning skyldes ifølge kulturministeren en intern fejl hos DR.

"For så vidt angår dækningen af det konkrete landsmøde hos Folkebevægelsen mod EU den 12.-13. marts 2016, skete der desværre en meget beklagelig fejl i DR's interne planlægning, der betød, at DR ikke udkom fra landsmødet. DR har efterfølgende været i kontakt med Folkebevægelsen mod EU og har beklaget denne fejl,” skriver Bertel Haarder (V) i et svar til Søren Søndergaard på baggrund af en forklaring hos DR ifølge Altinget.

Miseren har efterfølgende fået DR til at indskærpe sin praksis i forbindelse med dækning af politiske partiers landsmøder, skriver Altinget.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs