MediaWatch

SR-medarbejdere må ikke udtale sig til andre medier

Ansatte på Sveriges Radio protesterer over, at kun ledelsen må tale med andre medier. Kun ledelsen har overblik, lyder svaret.

Efter en række svenske medier for nylig blev udsat for et cyberangreb, udtalte  en tekniker sig fra Sveriges Radio til pressen. Det blev ikke vel modtaget hos ledelse i den svenske pendant til Danmarks Radio, skriver Politiken.

Derfor indskærpede afdelingschef i SR Anders Lindholm efterfølgende overfor medarbejderne, at alle udtalelser fremover skal gå igennem ham.

Ifølge Anders Lindholm er der ikke tale om, at medarbejderne har fået mundkurv på, men beslutningen skyldes, at ledelsen har bedre overblik end de enkelte ansatte og derfor er i stand til at levere mere fyldestgørende svar.

Den udmelding har ikke formildet stemningen blandt parterne, så kampen om ytringsfrihed ser ud til at fortsætte blandt ledelsen og medarbejderne i Sveriges Radio.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs