MediaWatch

SR-medarbejdere må ikke udtale sig til andre medier

Ansatte på Sveriges Radio protesterer over, at kun ledelsen må tale med andre medier. Kun ledelsen har overblik, lyder svaret.

Efter en række svenske medier for nylig blev udsat for et cyberangreb, udtalte  en tekniker sig fra Sveriges Radio til pressen. Det blev ikke vel modtaget hos ledelse i den svenske pendant til Danmarks Radio, skriver Politiken.

Derfor indskærpede afdelingschef i SR Anders Lindholm efterfølgende overfor medarbejderne, at alle udtalelser fremover skal gå igennem ham.

Ifølge Anders Lindholm er der ikke tale om, at medarbejderne har fået mundkurv på, men beslutningen skyldes, at ledelsen har bedre overblik end de enkelte ansatte og derfor er i stand til at levere mere fyldestgørende svar.

Den udmelding har ikke formildet stemningen blandt parterne, så kampen om ytringsfrihed ser ud til at fortsætte blandt ledelsen og medarbejderne i Sveriges Radio.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs