MediaWatch

SR-medarbejdere må ikke udtale sig til andre medier

Ansatte på Sveriges Radio protesterer over, at kun ledelsen må tale med andre medier. Kun ledelsen har overblik, lyder svaret.

Efter en række svenske medier for nylig blev udsat for et cyberangreb, udtalte  en tekniker sig fra Sveriges Radio til pressen. Det blev ikke vel modtaget hos ledelse i den svenske pendant til Danmarks Radio, skriver Politiken.

Derfor indskærpede afdelingschef i SR Anders Lindholm efterfølgende overfor medarbejderne, at alle udtalelser fremover skal gå igennem ham.

Ifølge Anders Lindholm er der ikke tale om, at medarbejderne har fået mundkurv på, men beslutningen skyldes, at ledelsen har bedre overblik end de enkelte ansatte og derfor er i stand til at levere mere fyldestgørende svar.

Den udmelding har ikke formildet stemningen blandt parterne, så kampen om ytringsfrihed ser ud til at fortsætte blandt ledelsen og medarbejderne i Sveriges Radio.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs